Forum ART

Forum ART proiectează din 1997. În această perioadă am acumulat experiență proiectând peste 150 de case și vile, peste 50.000mp de spații comerciale, intervenții urbane, planuri de reglementare urbană (PUG, PUZ, PUD, intervenții la clădiri istorice, amenajări interioare și multe altele.

Am activat atât ca proiectant de specialitate – arhitectură – dar mai ales în calitate de coordonator de proiect. Am lucrat ca proiectant de concept sau ca birou de studii, dar și ca proiectant de șantier pentru lucrări cu grad mare de dificultate.

Forum ART a început cu proiecte de construcții civile. După cum am menționat anterior, avem în portofoliu peste 150 de case și vile. Am realizat case pe teme de proiect prestabilite, pentru clienți cu imagini foarte precise despre nevoile lor de locuire, dar mai ales am creat concepte pentru  clienți care și-au dorit să imagineze împreună cu noi alte moduri de locuire, mai complexe, inspirate din exemple istorice sau moderne, în funcție de preferințele personale.

În domeniul construcțiilor civile, performăm în repararea și restaurarea clădirilor istorice. Aceasta ține de convingerea noastră că valoarea istorică – dată atât de meșteșugurile vechi legate de construcții, cât și de conceptele despre locuire ale epocilor trecute – face parte din valoarea intrinsecă și valoarea de piață a oricărui obiect imobiliar. Am redat strălucirea unor clădiri monument istoric clasat, dar în mod special multor clădiri anonime, care își pierduseră caracterul în urma unor reparații neinspirate. (Exemple restaurare).

006

Am reușit să realizăm câteva intervenții de urbanism în mediul românesc, unde acest tip de lucrări se află în stadiul incipient și se face cu foarte mari ezitări. Ne bucurăm să constatăm că, mai ales în ce privește Piața Unirii din Focșani, succesul proiectului nostru este subliniat de plăcerea vizibilă cu care publicul folosește aceste spații, exact așa cum am urmărit noi să se întâmple.

Pentru clienții noștri, în special pentru cei cărora le realizăm și proiectele de arhitectură, întocmim și planurile de urbanism (PUD, PUZ) necesare pentru obținerea autorizațiilor de construire. Urmărim dosarele pe parcursul avizărilor și acordăm asistență clienților noștri în activitățile administrative legate de Autorizația de Construire și de șantier. (Exemple planuri de urbanism).

Considerăm că realizarea proiectelor de amenajare interioară este partea care completează în mod firesc proiectarea unui imobil. În funcție de profilul și solicitările beneficiarului, creăm proiecte care se limitează la viziunea de ansamblu sau putem avansa până la căutarea obiectelor de mobilier și a accesoriilor, inclusiv a merge împreună cu clienții la magazine de mobilier, decorațiuni sau antichități. (Exemple amenajări interioare).

De-a lungul timpului am învățat să înțelegem și chiar să anticipăm dorințele clienților. Foarte mulți clienți au nevoie în primul rând de sfaturi practice. Am învățat să-i învățăm și pe alții despre cum se repară o casă, cum se organizează un proiect, despre tehnologii de intervenție care să nu producă degradarea valorilor imobiliare intrinsece ale diferitelor edificii, fie ele monumente istorice sau nu. (Câteva recomandări de bază la tehnologii neinvazive).

perete-tratat